Klostermosegård

Klostermosegård er et krisecenter for kvinder og deres børn, der er i krise som følge af vold eller trusler om vold i nær relation.

Har du været udsat for vold eller trusler om vold fra en i din nære relation, tilbyder Klostermosegård et midlertidigt ophold i beskyttede omgivelser. Her kan du finde tryghed, sikkerhed, omsorg og professionel hjælp til at komme videre i dit liv.

Under dit ophold på Klostermosegård, skal du selv være i stand til at opretholde en normal hverdag med de ting, det kræver.

Du kan få en plads på Klostermosegård hvis du:

  • kan klare hverdagen med de ting, det kræver
  • ikke har et misbrug af alkohol eller stoffer
  • ikke har en psykiatrisk diagnose

Når du bor på Klostermosegård

På Klostermosegård får du mulighed for at skabe ro omkring dig selv og evt. dine børn, for en periode i jeres liv, med professionelle medarbejdere omkring dig/jer.

Det er individuelt og derfor meget forskelligt, hvilke ønsker og behov den enkelte har for omsorg, støtte og rådgivning og hvad der giver bedst mening i netop din situation.

Når du bor på Klostermosegård, får du tilbudt:

  • En plan for opholdet, som udarbejdes i fællesskab mellem dig og din socialrådgiver/kontaktperson og i et samarbejde med din hjemkommune
  • Støttende samtaler med socialrådgiver eller kontaktperson efter behov
  • Samtaler med psykolog efter henvisning
  • Støtte til kontakt med andre dele af det sociale system, f.eks. Familieretshuset, Borgercenter Børn og Unge, boligindstilling og jobcenter, samt Udlændingeservice
  • Diverse aktiviteter, såsom mulighed for træning i lokalt fitnesscenter, spiseaftener, strikke og hækleprojekter, samt tilbud via Dansk Røde kors, som er et legetilbud til børnene i huset.

Derudover tilbydes i perioder gruppeforløb om volden og voldens konsekvenser.

Hvis du har børn, som bor ved dig, mens du er på Klostermosegård, vil de blive tilbudt samtaler med en børnekontaktperson, som har en særlig viden om børns udvikling og behov. Derudover er der mulighed for samtaler med en psykolog, der er tilknyttet huset

Sådan får du en plads på Klostermosegård

Du kan altid kontakte os på telefonisk, hvor vi over telefonen, vurderer om du og evt. dine børn er i målgruppen for en plads på Klostermosegård. Hvis ikke vi har en plads hos os eller du ikke er i målgruppen for en plads på Klostermosegård, vil vi altid sørge for at hjælpe dig videre til en anden løsning, der passer til dig, så du kan få den nødvendige tryghed for dig og dine børn.

De fysiske rammer

Klostermosegård holder til i en ældre herskabsvilla, tæt på skoven og omgivet af en stor have.

Klostermosegård har plads til 10 familier. Beboerne har egne værelser i forskellige størrelser samt adgang til fælles køkken, stue og opholdsrum.

Huset rummer gode faciliteter for børn, såsom stor udendørs legeplads, samt ”girafrummet” hvor de kreative evner og indendørs leg kan udfoldes sammen med en af vores børnekontaktpersoner.

Huset er aflåst og der er særlige regler for modtagelse af gæster. Vi har personale på stedet døgnet rundt og alle husets indgange bliver videoovervåget.

Psykologrådgivning, når du bor på et krisecenter

Bor du på et krisecenter på grund af vold i nær relation, har du mulighed for at snakke med en psykolog omkring dine oplevelser.

Hjælp til dig, når du skal flytte i egen bolig

Overgangen fra herberg eller krisecenter til egen bolig, kan være uoverskuelig. Der er mange ting, der skal være styr på. En boligrådgiver/koordinerende rådgiver kan være en løsning for dig, hvis du har brug for støtte, når du skal flytte i egen bolig.

Klostermosegård

Klostermosegård