Egmontgården

På Egmontgården handler det først og fremmest om, at du skal være tryg. Du kan bo her midlertidigt med dine børn eller alene, hvis du har været udsat for psykisk eller fysisk vold og eller har andre sociale problemer udover at stå uden bolig.

Egmontgården er et krisecenter, hvor du kan bo midlertidigt. Du kan bo her sammen med dine børn eller alene, hvis du har været udsat for psykisk eller fysisk vold, eller hvis du har særlige sociale problemer, der gør, at du ikke kan opholde dig i egen bolig.

På Egmontgårdens krisecenter handler det først og fremmest om, at du skal være tryg. Vi har aflåste døre, videoovervågning samt personale døgnet rundt.

Du kan ikke få en plads, hvis du?

  • har et aktivt forbrug af rusmidler
  • har svære psykiske lidelser
  • er alvorligt syg
  • har brug for støtte døgnet rundt
  • er truet på livet

Når du bor på Egmontgården

Som beboer på Egmontgården vil du blive tilbudt rådgivning, støtte og omsorg under dit ophold, samt efterværn, når du skal flytte fra Egmontgården til din egen bolig.

På krisecenteret får du mulighed for at skabe ro omkring dig selv og evt. dine børn, for en periode i jeres liv, hvor der vil være professionelle medarbejdere omkring dig/jer.

Du får tilknyttet to kontaktpersoner, som begge har en pædagogisk eller socialfaglig baggrund. De vil sammen med dig/jer, tale om det, som er vigtigt for dig og kan hjælpe dig i den retning, du ønsker i dit liv. Under opholdet laver du i samarbejde med andre relevante professionelle instanser en plan for, hvordan du bedst muligt, når dine ønsker og mål for dit liv.

Det er individuelt og derfor meget forskelligt, hvilken ønsker og behov den enkelte har for omsorg, støtte og rådgivning og hvad der giver bedst mening i netop din situation.

Noget af det du kan få hjælp til, når du bor på Egmontgården er råd og vejledning i forhold til:

  • ansøgninger til kommunen (bolig, økonomi mm.)
  • skilsmisse
  • samværsordninger
  • job og uddannelsesmuligheder

En medarbejder fra Egmontgården kan sammen med deltage i møder med eksempelvis jobcenter og støtte dig i at komme tættere på arbejdsmarkedet og i sidste ende kunne forsørge dig selv. Det afhænger af, hvad du ønsker. 

Har du været udsat for psykisk eller fysisk vold, bliver du og dine børn tilbudt psykologsamtaler.

Sådan får du en plads

Du kan altid kontakte os på vores hovednummer 33174986, hvor vi vil være dig behjælpelig med forespørgsel om plads, råd og vejledning.

De fysiske rammer på Egmontgårdens krisecenter

Svendborggade

I Svendborggade har vi 77 toværelses lejligheder med eget bad og køkken. Alle lejlighederne er møbleret med senge, bord og stole samt lamper.

Vi har to små elevatorer, rum til barnevogn samt et beboervaskeri. 

Der er en legeplads i gården med borde og bænke.

Svendborggade er døgnbemandet og det socialfaglige personale er til rådighed fra kl. 08.00-22.00 og der er nattevagt til stede i aften-og nattetimerne.  Beboerne har egen nøglechip, som kan benyttes døgnet rundt. Børn og unge kan få lavet egne chip, tilpasset alder og behov, hvilket vurderes og aftales med personalet.  

Frederikssundsvej

På Frederikssundsvej, har vi 10 værelser, fordelt på to etager. Alle værelserne er møbleret med senge, skab, køleskab, bord, stole mm.

På Frederikssundsvej deles bad/toilet og køkken med de andre beboere.  

Her er det ikke muligt at medbringe børn.

På Frederikssundsvej er der personale fra kl. 08.00 – 20.00 i hverdage og fra kl. 10.00 – 18.00 i weekender samt helligdage. Gadedøren er aflåst fra kl. 19.00 til 07.00 alle ugens dage. Beboerne har egen nøglechip, som kan bruges døgnet rundt.

Psykologrådgivning når du bor på et krisecenter

Bor du på et krisecenter på grund af vold i nær relation, har du mulighed for at snakke med en psykolog omkring dine oplevelser.

Hjælp til dig, når du skal flytte i egen bolig

Overgangen fra herberg eller krisecenter til egen bolig, kan være uoverskuelig. Der er mange ting, der skal være styr på. En boligrådgiver/koordinerende rådgiver kan være en løsning for dig, hvis du har brug for støtte, når du skal flytte i egen bolig.

Egmontgården

Egmontgården

Svendborggade 1, 1 sal

2100 København Ø